Türkiye, deniz üstü rüzgar türbinleri için çalışmalara başlıyor: Potansiyel büyük

Türkiye’de Rüzgar Enerjisi Sektörüne Destek: Deniz Üstü Rüzgar Projeleri Yükselişte

Rüzgar Enerjisi Sektöründe Büyük Potansiyel

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) heyeti, Danimarka’da Middelgrunden deniz üstü rüzgar enerjisi santralini ziyaret ederek Türkiye’nin rüzgar enerjisi sektöründeki potansiyeline dikkat çekti. TÜREB Deniz Üstü Rüzgar Enerjisinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Yaman, Türkiye’nin karasal rüzgar endüstrisinin 2.2 milyar dolarlık hacmi ve ihracat potansiyeli hakkında bilgi verdi. Yaman, deniz üstü rüzgar enerjisinin de benzer bir başarı yakalayabileceğini belirtti.

Yaman, deniz üstü rüzgar enerjisinin sadece enerji üretimi değil, aynı zamanda yerli tedarik zinciri ve teknoloji geliştirme açısından önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı. Türkiye’nin bu alana yapacağı yatırımların cari açığı kapatmaya ve sanayiyi geliştirmeye katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye, rüzgar enerjisi alanında Avrupa’da altıncı sırada yer alıyor. Halen açık deniz rüzgar türbini bulunmayan Türkiye’nin deniz üstü rüzgar enerjisi potansiyeli 75 GW olarak tahmin ediliyor.

Deniz Üstü Rüzgar Projeleri İçin Belirlenen 4 Alan

Yaman, Türkiye’nin deniz üstü rüzgar projeleri için dört öncelikli bölge belirlediğini ve Marmara Denizi’nde üç ayrı bölgede ölçüm çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. Teknik fizibilite çalışmalarının gelecek yılın ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. Yaman, iklim değişikliği ve enerji sektörünün önemi konusunda uyarılarda bulunarak deniz üstü rüzgar enerjisinin bu mücadelede önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Related Posts

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

Yapay zeka asistanı Gemini’ye doğrudan erişim genişletildi

Samsung, Galaxy A Serisi’nin bazı modellerinde, tek tuşla Google’ın yapay zeka (A) destekli asistanı Gemini’ye doğrudan erişimi genişletti.

Çamurdan çıkan mucize! Elektrik üretiyor! Dünyayı sarsan gelişme

ABD’nin Oregon eyaleti kıyılarındaki çamur düzlüklerinde bulunan yeni bir bakteri türü, bilim insanlarını şaşkına çevirdi. Candidatus Electrothrix Yaqonensis olarak adlandırılan bu mikroorganizma, gövdesi boyunca elektrik iletebilme yeteneğiyle …

Zuckerberg’den TikTok itirafı: Bizi fena geçti

Meta’nın tepe yöneticileri, Facebook ve Instagram’ın artık sosyal medyada öncü değil, yarışa sonradan katılan “rakip” konumunda olduğunu kabul ediyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun (FTC) Meta’ya karşı açtığı antitröst davasında ortaya çıkan yeni belgeler, şirketin TikTok karşısındaki zor durumunu gözler önüne serdi.