Otomobil almanın en pahalı olduğu ülkeler listelendi: Türkiye bakın kaçıncı sırada

Singapur Dünyanın En Pahalı Otomobil Pazarı

Singapur, araç sahibi olmanın neredeyse ayrıcalık sayıldığı bir ülke olarak listenin başında yer alıyor. Ülkede sıfır kilometre bir otomobilin ortalama fiyatı 140.534 dolara kadar yükseldi. Bu rakam, 2020 yılına göre yüzde 71,8’lik bir artışı temsil ediyor. Singapur’un devlet politikaları, araç sahipliğini sınırlayarak ülkeyi dünyanın en pahalı otomobil pazarı haline getirdi.

Yüksek Vergili Avrupa Ülkeleri de Sıralamada

Singapur’u 50.298 dolarlık ortalama fiyatla Danimarka (Kopenhag) takip ediyor. Yüksek vergi politikaları nedeniyle araç fiyatlarının hızla yükseldiği Danimarka’da fiyat artışı yüzde 31 olarak kaydedildi. Üçüncü sırada ise İsrail geliyor. Tel Aviv’de ortalama sıfır araç fiyatı 47.599 dolara ulaştı.

Türkiye 4. Sırada 5 Yılda %50 Artış

Türkiye, 45.787 dolarlık ortalama sıfır araç fiyatıyla dördüncü sırada yer alıyor. 2020 yılında bu rakam 30.463 dolarken, son beş yılda dolar bazında yüzde 50,3’lük bir artış kaydedildi. Yükselen döviz kurları ve vergiler araç sahibi olmayı her geçen yıl daha zor hale getiriyor.

Listede Öne Çıkan Diğer Ülkeler

Diğer önemli ülkeler ve fiyatları şu şekildedir:

  • Birleşik Arap Emirlikleri (Abu Dabi): 45.033 dolar (2020’ye göre yüzde 93,1 artış)
  • İrlanda (Dublin): 42.337 dolar
  • İsviçre (Cenevre ve Zürih): Ortalama 40.265 dolar (Cenevre’de yüzde 19,3, Zürih’te yüzde 34,7 artış)
  • Malezya (Kuala Lumpur): 40.222 dolar (Beş yılda yüzde 10,2 artış)
  • İspanya (Barselona): 38.516 dolar (Beş yılda yüzde 52,6 artış)

Araç Sahibi Olmak Gittikçe Zorlaşıyor

Çeşitli etkenler, birçok ülkede sıfır otomobil sahibi olmayı lüks tüketim kalemi haline getirirken, araç fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Vergi politikaları, döviz kuru, enflasyon ve arz-talep dengesi gibi faktörler, araç sahipliğini giderek erişilmez hale getiriyor. Özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki alım gücü göz önüne alındığında, araç sahibi olmak her geçen gün daha zor hale geliyor.

Related Posts

Gökbilimciler Kara Deliklerin Oluşumunda Alışılmadık Bir Yöntem Keşfetti: Evrenin En Büyük Gizemlerinden Biri Çözülüyor

Kara delikler, evrenin en gizemli ve en güçlü kozmik yapıları olarak bilim insanlarının uzun yıllardır en çok merak ettiği konulardan biri. Ancak NASA’nın James Webb Uzay Teleskobu’nun sağladığı son veriler, kara deliklerin oluşum sürecine dair bugüne kadar bilinenlerin dışında, alışılmadık bir yolun varlığını ortaya koydu.

Güneş Sistemi’nin sınırında “fosil dünya” keşfedildi

Gökbilimciler, Güneş Sistemi’nin dış sınırlarında yörüngesi 4.5 milyar yıldır değişmeyen “fosil” bir dünya olabileceği düşünülen gizemli gökcismi keşfetti.

Cyberpunk 2077 artık Mac’te

CD Projekt Red, uzun zamandır beklenen duyuruyu yaptı: Cyberpunk 2077: Ultimate Edition artık Apple Silicon işlemcili Mac’lerde oynanabiliyor. En az 16 GB birleşik belleğe sahip olan kullanıcılar, macOS 15.5 veya üzeri sürümlerle oyunu …

Google Asistan emekli oluyor

Google’ın 2016’dan bu yana Android cihazlarda ve akıllı ev ürünlerinde yer alan sesli yardımcısı, Google Asistan, 2025 yılı sonuna kadar kademeli olarak kullanımdan kalkacak. Bu önemli değişikliğin duyurusu Android Police’te yer aldı ve haber hvg.hu …

Piyasa değeri 4 trilyon dolara ulaşmıştı… CEO’dan dikkat çeken ‘çip’ açıklaması

Nvidia, yapay zeka sektörünü destekleyen yarı iletkenleri sayesinde geçtiğimiz hafta 4 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşarak tarihi bir başarıya imza attı. Şirketin CEO’su Jensen Huang, CNN’e verdiği röportajda Çin’in Amerikan çiplerine olan ihtiyacı konusunda çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Lazca artık Google’ın listesinde: Kelimelerdeki sır ortaya çıkarılacak

Google, tehlike altındaki dilleri koruma hedefiyle geliştirdiği Woolaroo platformuna Lazcayı da ekleyerek sessiz ama tarihi bir adım attı. Güneydoğu Karadeniz’in kadim sesi, yapay zekâ destekli bu sistem sayesinde yeniden yankı bulurken; çay bardağından serendere kadar pek çok kültürel öge artık Lazca ismiyle anılacak.