İzmir Sağlık Sisteminde Kritik Dönemeç

İzmir’deki Kamu Hastanelerinde Yönetici Değişikliği Beklentisi

İzmir’deki kamu hastaneleri, ilçe sağlık müdürlükleri ve İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli yaklaşık 300 sözleşmeli yöneticinin sözleşmeleri önümüzdeki Haziran ayında sona erecek.

Sorunların Çözümü İçin Liyakatlı Yöneticiler Gerekli

Özellikle büyük hastaneler ve ilçelerde yaşanan sağlık sorunları, yöneticilerin büyük bir bölümünde değişiklik yapılması gerektiği yönündeki beklentileri artırıyor. Şehirde gündemde olan sağlık altyapısı ve hizmet kalitesi ise sözleşmelerin yenilenme süreciyle bir kez daha tartışma konusu oldu. Özellikle büyük hastanelerin yoğunluğu, Bayraklı Şehir Hastanesi’nin tam kapasiteyle hizmet verememesi ve ilçe bazında yaşanan erişim sorunları, sağlık yöneticilerinin performanslarını sorgulatıyor. Bu durum, kamuoyunda yöneticilerin büyük bir kısmında değişiklik yapılması gerektiği şeklinde güçlü bir algı oluşturdu.

Liyakat vurgusu ve düşük hasta memnuniyeti

Bilim ve Sağlık Haber Ajansı (BSHA) Genel Yayın Yönetmeni Erkan Doğan, İzmir’deki sağlık sisteminde liyakatın daha fazla önem kazanması gerektiğini belirtti. Doğan, İzmir’deki altyapının yeterli olmasına rağmen, hasta memnuniyet oranlarının düşük olmasının endişe verici olduğunu dile getirdi. Doğan’a göre, yönetim kademesinde liyakat esaslı bir yaklaşım benimsenmeli. Uzun süredir aynı koltukta oturan yöneticilerin tabandan gelen sorunları göremediğine dikkat çeken Doğan, Sağlık Bakanlığı’nın hizmet kalitesini yükseltme çabalarının yeterince sonuç vermediğini ifade etti. Yeni yönetici seçiminde liyakati göz önünde bulundurmanın önemli olduğunu vurgulayan Doğan, İzmir için uzman ve hizmete adanmış yöneticilerin gerekliliğine değindi.

Related Posts

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Sağlığınız tehlikede olabilir: Klima kullanırken bunlara dikkat!

Uzmanlar, sıcak havalarda konforlu olabilmek ve verimli çalışabilmek için kullanılan klimaların aynı zamanda insan sağlığı açısından ciddi sorunlara da yol açabildiğini belirtti.

Uzmanı açıkladı: Lenfödem mi selülit mi?

Lenfödemin ilerleyen aşamalarında hastalarda hareket zorluğu ve yaralar içinde kalan kollar ve bacakların görebildiğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, “Lenfödem sinsi-ilerleyici, kronikleşen ve ileri evrelerde tedavi edilmesi zorlaşan bir hastalıktır. İşte bu nedenle erken evrede tanınması çok önemlidir” dedi.

Gebelikte yapılıyor, doğumdan sonra hayat kurtarıyor!

Gebelikte yapılan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonraki ilk aylarda karşılaşabilecekleri ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyor. Aşı, artık rutin bağışıklama programında yer alıyor. Uzmanlar zamanlamaya dikkat çekti.

Panik atak nedir, ölüme yol açabilir mi?

Panik atak nedir, ölüme yol açabilir mi?

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı