Kalp gribi mi kalp krizi mi: Aman dikkat nezle gibi başlayıp krize dönüşmesin

Kalp Gribi ve Kalp Krizi Arasındaki Farklar

Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, genç ve orta yaş grubundaki bireylerde sıkça görülen kalp gribi hakkında önemli bilgiler verdi. Kalp gribinin hem hafif seyreden vakalarla hem de yoğun bakım gerektiren ciddi tablolarla karşılaşılabildiğini vurgulayan Prof. Dr. Boztosun, hastalığın belirtilerine dikkat çekti.

Hastalığın Belirtileri

Kalp gribinin nezle ve grip belirtileriyle karışabileceğini ifade eden Prof. Dr. Boztosun, hastaların genellikle üşüme, titreme, nezle ve grip gibi hafif şikayetlerle başvurabileceğini ancak bazen daha ciddi belirtilerin de ortaya çıkabileceğini belirtti. Göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, ayaklarda şişlik ve bayılma gibi belirtilerin varlığında, kalp gribi ile kalp krizi arasındaki farkın doğru bir şekilde tespit edilmesinin hayati önem taşıdığını söyledi.

Kalp Gribi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Prof. Dr. Boztosun, kalp gribinin bazen hafif ve müphem ağrılarla başlayabileceğini belirterek, hastaların göğüs ağrısı, çarpıntı, nefes darlığı gibi belirtilerle doktora başvurması gerektiğinin altını çizdi. EKG bozuklukları ve kalp enzimlerinde yükselme gibi durumlar da kalp krizi riskini artırabilir. Bu nedenle hastanın belirtilerine göre doğru tanı konulması hayati önem taşır.

Erken Tanı Hayati Önem Taşır

Yoğun bakım gerektiren vakaların dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Boztosun, özellikle uzun süre devam eden nezle ve grip şikayetlerinde doktora başvurulmasını önemle belirtti. Erken teşhisin önemini vurgulayan Prof. Dr. Boztosun, kalp gribi şüphesi olan hastaların kesinlikle kardiyoloji uzmanına başvurması gerektiğini ve belirtileri hafife almamak gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Leke gitti, kanser kaldı: Uzmanından “leke silme” işlemleri yaptıranlara uyarı

Sağlığınız tehlikede olabilir: Klima kullanırken bunlara dikkat!

Uzmanlar, sıcak havalarda konforlu olabilmek ve verimli çalışabilmek için kullanılan klimaların aynı zamanda insan sağlığı açısından ciddi sorunlara da yol açabildiğini belirtti.

Uzmanı açıkladı: Lenfödem mi selülit mi?

Lenfödemin ilerleyen aşamalarında hastalarda hareket zorluğu ve yaralar içinde kalan kollar ve bacakların görebildiğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, “Lenfödem sinsi-ilerleyici, kronikleşen ve ileri evrelerde tedavi edilmesi zorlaşan bir hastalıktır. İşte bu nedenle erken evrede tanınması çok önemlidir” dedi.

Gebelikte yapılıyor, doğumdan sonra hayat kurtarıyor!

Gebelikte yapılan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonraki ilk aylarda karşılaşabilecekleri ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyor. Aşı, artık rutin bağışıklama programında yer alıyor. Uzmanlar zamanlamaya dikkat çekti.

Panik atak nedir, ölüme yol açabilir mi?

Panik atak nedir, ölüme yol açabilir mi?

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı

Uzmandan PKU hastalarına Kurban Bayramı için beslenme uyarısı